Miljövänliga tavelramar - recycling av trä

Ibland kan saker gå lite över styr. Jag menar att du blir lite FÖR engagerad. Eller absorberad om du så vill :). Så är nog fallet med mig, tror jag. Men, som många av er vet kostar det väldigt mycket att rama in en tavla.


Det är inte ovanligt att inramningen kostar mer än själva tavlan. Det här gick jag och klurade lite på och snubblade nästan över en stock som låg i diket. Den tog jag med mig hem och klöv upp med motorsåg. Googlade och Youtobade lite och fick efter några försök fram lister som började likna en rams.


Sedan dess har jag lärt mig en del knep och knåp och tillverkar idag ramar av återvunnet trä. Det kan vara grannen som sågar ner ett körsbärsträd eller byter panel på sitt garage. Eller en lastpall som ingen vill ha. Trä som naggats i kanten av väder och vind, smuts och damm, betyder inte att skönhet saknas. Det är nämligen insidan den riktiga och äkta skönheten finns. (precis som hos oss människor). Att ta en sliten och nött träbit, såga, hyvla, slipa och sedan måla det som blivit till en tavelram är nästan lika roligt som att måla själva tavlan.

Det är så coolt att se förvandlingen. Hur en övergiven planka förvandlats till en vacker ram. Jag bara älskar det helt enkelt.


Hur som haver. Om du köper en tavla på www.popkonst.eu kostar en inramning aldrig mer än tavlan. Du väljer alltid färgen själv. Materialet i ramen är alltid, alltid och åter alltid 100% återvunnet trä. Antingen av gammalt byggmaterial som var på väg till soptippen. Eller av trästockar som jag fått från grannar, vänner och bekanta.

Avslutningsvis. Om du följer mig på instagram eller facebook, får du 50% på inramningen...

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar