Problem med akrylmarkers

Nu behöver jag hjälp av er kloka människor. Någon som kan förklara för mig varför färgen krackelerar på en canvas? Jag har testat att grundmåla den med 1 lager Gesso, två lager, tre, lager, fyra lager, fem lager. Ändå krackelerar färgen. I synnerhet Svart färg. Jag har testat med olika dukar av varierande pris och kvalité. Jag har testat olika märken på svart färg. Men... det krackelerar ändå. Jag har testat att spraylacka duken först... Men, färgen krackelerar ändå. 

Det är akrylmarkers jag arbetar med. Främst Posca och Molotow men vilket av märkena jag än använder blir resultatet detsamma. Någon som vet varför? 

Jag har också grundmålat dukar med flera lager vanlig akrylfärg. Vet ni vad som händer då? Jo, det ska jag berätta för er. Krackelering. Har också testat att grundmåla med vattenbaserad sprayfärg. Men svart färg krackelerar ändå. Har också grundmålat med vanlig väggfärg och bara för att jag hade trägrund hemma så testade jag med det också. Ändå krackelerar skiten... Varför? 

Nu i ett sista försök så har jag grundat en duk med Epoxy för att se om inte det biter och löser ett problem som jag märkligt nog inte har haft tidigare. Jag har tänkt och tänkt på vad jag gör annorlunda nu mot tidigare tavlor jag målat men kan inte sätta fingret på något. 

Oj å ack å ack... livet är inte bara guld och gröna skogar. Vad ska jag ta mig till! :) 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar